прясна риба, от вълните до дома ви
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/one.e349c710d8c21c9da641.gif)
Улови от цял свят
от Норвегия до Танзания
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/two.16b9fdf91eade89492ef.gif)
В наличност до 72 часа
след улова
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/three.f1be8b94b5d2a068d9ee.gif)
Прясна и незамразена
на вашата маса
Открийте нашия свеж асортимент
Разгледайте нашето море от риби! В текста по-долу ще разберете кои са най-подходящи за лека вечеря, рибен чипс или дори за домашно приготвено суши.
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/losos.86ed0d36b02bc1ebeb6f.png)
Сьомга
Суперзвездата между рибите и идолът на адвокатите на здравословното хранене. Сьомгата може да е малко по-мазна, но това е благодарение на полезните омега-3 мастни киселини. Да не говорим, че тя е пълна с В и D витамини, селен и калий. Обикновено се приготвя на тиган, а ако искате по-лек вариант, пригответе я на пара или я пъхнете във фурната в солена коричка.
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/tunak.9b76798a249659cc97df.png)
Риба тон
Сочната пържола от риба тон е удоволствие за всички сетива - независимо дали я приготвяте на тиган или на скара. Тя напомня на телешко месо, обогатено с деликатно соления вкус на морето, с лек орехов аромат, но без типичния "рибен вкус". Месото е чудесно и в суров вид - препоръчваме го за домашно приготвено суши или вкусен тартар.
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/trout.de2ca981585153297928.png)
Пъстърва
Пъстървата е вид лъчеперка, ценена за вкуса си и богатите си хранителни качества. Среща се в чисти, хладни води и е популярна както сред риболовците, така и сред любителите на вкусната храна. Може да се пече на фурна, на скара или тиган. Подправете я с любимите си подправки и я печете до готовност.
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/carp.9c420823136d2ebfd1a0.png)
Шаран
Шаранът е една от най-популярните сладководни риби в България, ценена за вкуса си и богатите си качества. Полезни свойства на шараните се обясняват с богатото съдържание на протеини и микроелементи. Лесно се приготвя по различни начини и е подходящ за диетично хранене.
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/catfish.ad2072acbf14cf4f0ef0.png)
Сом
Сомът е нискокалорична риба, богата с качествени протеини, важни за изграждането и поддържането на мускулната маса. С богатия си вкус и многобройните си ползи за здравето, сомът е чудесно допълнение към всяко меню. Отстранете кожата, преди да го приготвите. Ако си го приготвите паниран в галета, като нищо може да си помислите, че ядете пилешко, а не риба. Освен това е крехко и се готви бързо!
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/vlk.ad2072acbf14cf4f0ef0.png)
Лаврак
С ниско съдържание на кости и калории, но с високо съдържание на протеини. Обикновено лавракът се пече с люспите в солена коричка - топлината не влияе пряко на месото, така че всички му сокове остават. Друг класически вариант е да го мариновате в масло и да го сложите на скарата. А ако искате да го направите по-лек, задушете цялата риба на фурна в бульон с малко бяло вино.
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/prazma.9c420823136d2ebfd1a0.png)
Ципура
Идеалният избор за тези, които тепърва започват да готвят риба. Тя има минимално количество кости, отлично месо и е наистина лесна за приготвяне. Месото е по-крехко, затова най-често се пържи, пече на скара или се пече в коричка от морска сол, белтък и подправки, за да не се разпадне. Ако решите да я приготвите на пара, използвайте по-ниска температура.
Съвети и трикове за приготвяне на риба
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/advice-1.6590c74d508169bd5a5e.webp)
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/advice-2.f1fbc663d3ab5d844369.webp)
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/advice-3.5371b02452ce5b78d4bd.webp)
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/advice-4.51a2cf243fd9a0ffa3e4.webp)
![](https://static-new.kolichka.bg/k3wCdnContainerk3w-static-ne-bg-prod/files/nl/kolichka/static-pages/24-metro-fresh-fish/img/advice-5.c17a18fb6bdf41550368.webp)